ceturtdiena, 2012. gada 31. maijs

Cukini gratiné (sacepums) ar piparmétrám



Sí ir viena no manám mílákajám itálu receptém, kuru noméginot pati biju pársteigta- tik sen nebiju panéjusi cukini, ka pat ísti neatceros ká tas garsoja panétá veidá! Jáatzíst, ka sádi pagatavots sacepums garso lieliski un to atzinígi novértéja gan mani draugi, gan gimene. Turklát sacepums sanák gana sátígs.
Lai arí cik tas dívaini neliktos, bet panét un ellá apcept var arí tad, ja gribas paést arí liesi. Ká? Pavisam vienkársi- tikai jámák ká ! :)


4 édájiem (pavisam nelielám porcijám) nepieciesams:

- 4 cukini,
- 2 salotes sípoli,
- 2 kiploka daivas,
- 2 édamkarotes miltu,
- 2-3 édamkarotes olívellas,
- sauja piparmétru,
- 3-4 zarini pétersílu,
- 400 g tomátu (var izmantot arí konservétus),
- 1 citrona sula,
- 2 édamkarotes rívmaizes,
- 2 édamkarotes pecorino ( bet noteikti derés arí cits siers),
- sáls,
- pipari

Pagatavosana:

Sakarsé krásni uz 200 grádiem. Nomazgá un sagriez cukini. Notíra un sagriez salotes sípolu, kiploku.
Nem dzilu blodu, ieliek tajá sagriezto cukini, apkaisa ar miltiem un stipri sakrata- tá, lai milti nedaudz, bet apnemtu visus cukini. Panná ielej pusi ellas un apcepj cukini. Kad cukini apcepts, iznem no pannas un noliek maliná.

Garsvielas nomazgá, sasmalcina.Nem pannu, uzkarsé atlikuso ellu un apcepj tajá saloti, kiplokus, kubinos sagrieztus tomátus. Pievieno citrona sulu un pusi no pétersíliem un piparmétru. Párkaisa ar sáli, pipariem un aptuveni 3 minútes visu apcepj.

 Ja nepieciesams, ietauko cepamtrauku un kárto tajá cukini  ar tomátiem, apslakstot cukini ar citrona sulu un párkaisot ar sieru. Gratiné  krásní aptuveni 20 minútes, lídz siers iegúst zeltaini brúnganu nokrásu. Pirms pasniegsanas párkaisa ar pétersíliem. Garso ká sílts, tá arí auksts.

Buon appetito!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru