pirmdiena, 2012. gada 14. maijs

Kirbja kremzupa ar magoném




Vél arvien esmu sajúsmá par oranzo Panamas kirbíti, kas nebeidz vien priecét ar savu skaisto, oranzo krásu, nemaz nerunájot par tá izcilajám garsas ípatníbám- tas ir salds un garso péc riekstiem. Forma- gitárveida un péc konistences loti, loti ciets.  Neesmu gan vél noskaidrojusi kas tá par skirni, bet pérkot lídzígu kirbíti, tikai citá veikalá biju vílusies- tas nebija salds un riekstains. Soreiz kremzupai izmantoju pienu un svaigo sieru, kas péc konsistences atgádina kréjumu un papildináju ar magonu séklinám. Njammígi.

4 nelielám porcijám nepieciesams:

- 400 g kirbja mísktums,
- 3 salotes sípoli,
- 1 puravs,
- 25 cl svaigais siers (noteikti derés arí kréjums),
- 75 cl piens,
- nedaudz olívella,
- sáls,
- svaigi malti melnie pipari,
- 2 nedaudz magonu séklinu párkaisísanai,
- 10 cl buljona (koncentréts)

Pagatavosana:

Ellá apcepj nelielos gabalinos sagrieztu puravu un salotes sípolus. Lai mazliet apcepjas un tad liek klát mazos gabalinos sagrieztu kirbi. Kad viss mazliet smuki apcepies, pievieno buljonu un mazliet uz vidéjas uguns pasauté, lídz skidrums iztvaikojis. Tad pievieno pienu, lauj uzváríties un uz lénas uguns vára,lídz dárzeni pilníbá míksti. Beigás pievieno svaigo sieru, sáli, piparus.
Liek skívísos un párkaisa ar magonu séklinám.

Lai labi garso!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru