ceturtdiena, 2012. gada 24. maijs

Makaroni ar spargeliem un gorgonzolas sieru



Ar spargeliem tá pa ístam iepazinos tikai pirms páris gadiem- tos mums atnesa káds pazina, sacídams, ka tos salasíjis savvalá.  Vispár jau es arí esmu liela dabas mílétája un vienmér manas acis, esot dabá, skrien uz visám pusém- vai tikai te neatradísu kaut kaut kas pazístamu (vecs ieradums). Tacu lídz pat sai dienai savvalas spargelus dabá neesmu maníjusi.. Runájot par spargeliem, mans vírs, kurs ir profesionáls kohs, zinája man pastástít páris gardas receptítes un ar ko vislabák sapas spargeli. Pieméram, runájot par makaronu édieniem, spargeli iet roku roká ar saldo kréjumu, parmezánu, gorgonzolu, skinki... Un tá tas patiesám arí ir. Tacu soreiz es pagatavoju savu versiju- péc iespéjas liesáku, tátad bez saldá kréjuma un ar minimálu páréjo sieru daudzumu. Ká sanáca? Aber bríniskígi!!!
Un vél, par spargeliem runájot. Pagarsoju tos svaigá veidá. Mí un zé cik gardi! Atzísos, ka teju uz vietas apédu pusi no buntes. Laikam jau,ka maná organismá kaut kas trúka, jo spargeli tacu satur tik daudz dazádu vitamínu un mikroelementu. Péc ká garso svaigi spargeli? Man tie atgádinája pat nedaudz cúku pupas. Un já, savvalas spargeli (zalie) ir saldáki par "parastajiem", arí maigáki. Bet nu protams, ka apstrádáti spargeli garso pavisam savádák!


Pagatavojot sos makaronus 2 porcijám bija nepieciesams:

- 200 g makaronu,
- 600 g spargelu,
- nedaudz ellas,
- 30 g gorgonzolas,
- 1-2 kiploka daivas
- parmezáns,
- sáls, pipari,
- svaigais siers- 2 édamkarotes,
- 2 saujas kirsu tomátinu

Pagatavosana:

Novára makaronus. Spargeliem nogriez cietos kátus. Panná ellá apcepj sasmalcinátu kiploku, ká arí nomazgátus, nosusinátus, sagrieztus spargelus. Te uzmanígi, jo spargeli klúst gatavi loti átri un párváríti tie vairs nav garsígi. Tápéc jau kádá otrajá minúté smargeliem pievieno nedaudz údeni, kurá váríjás makaroni, svaigo sieru, pusi no gorgonzolas, kirstomátinus. Vél 2-3 minútes pasauté un nonem no pannas. Spargeliem jábút misktiem un kraukskígiem. Tad sajauc ar makaroniem, uzgriez atlikuso gorgonzolas dalu, párkaisa ar citronpipariem un párkaisa ar parmezana sieru.

Lai labi garso!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru