svētdiena, 2012. gada 20. maijs
Cepti pukkáposti
Sis ir édiens, kas loti garso visai manai gimenei. Jáatzíst, ka nu patiesám sádi pagatavoti pukkáposti garso lieliski. Tá nu man biezi sanák várít divos katlos- sev cesnos patavot liesi, gimenei- péc vinu vélmém. Toties péc sádí pagatavotiem pukkápostiem, vienmér sanemu atzinígu novértéjumu, kas mani, protams, loti priecé!
Nepieciesams:
- viena pukkáposta galva,
- 1 ola,
- milti,
- svaigi saberzts muskatrieksts,
- sáls, pipari,
- ella cepsanai
Pagatavosana:
Ja nav speciálais frí kartupelu pagatavosanas aparáts, tad nem katlinu ar dzilám malám ( es biezi vien izmantoju savu Wok pannu), ielej ellu lídz pusei un karséju.pa to laiku nomazgá pukkápostu, atdala lapas, sagriez ziedu rozetés, nosusina. Viená trauciná sakul olu, otrá liek miltus, sáli, piparus, muskatriesktu (visu labi sajaucot). Nem pukkápostu pa rozetém, apvilá olá, tad miltos un liek cepties ellá. Te nu járaug,lai ella bútu loti karsta un lai ieliekot tajá ziedkápostu, ella sprakskétu. Tá nu apcepj visu ziedkápostu un gatavs! Gards gan silts, gan auksts, bet manéjie parasti noéd vél siltu :)
¡ Buen provecho!
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru