svētdiena, 2012. gada 20. maijs
Kálu biezzupa ar svaigo sieru
Kad seit veikala plauktos pamaníju kálus, man gribéjás dziedát "Més ar bráli kolosáli, iestádíjám káli.." Nu tiesám kolosáli! Pársvará káli izmantoju sautéjumos, salátos vai vienkársi cepu cepeskrásní- bez neká- tik gards man skiet kális:) Citreiz kális tiek nograuzts tápat svaigs.Soreiz izdomáju, ka derétu uzmeistarot biezzupu no káliem. Kaut kur atradu arí recepti, kurá bija minéts, ka gardi sanákot kálu biezzupa ar pienu. Tacu pédéjá brídí es párdomáju un piena vietá pievienoju "Philadelphia" tipa svaigo sieru (vietéjo, kas ir vél liesáks par pasu "Philadelphia" light.) Protams, ka var likt arí klasisko Philadelphia sieru, bet man nu soreiz tapa tá. Un nu tiiiik garsígi!!
2 porcijám nepieciesams:
- 2 káli,
- 2-3 édamkarotes "Philadelphia" tipa svaigais siers,
- sáls, pipari péc garsas,
- mazliet spánu vítinátas galinas (jamon serrano),
- puse buljona kubina ( eko veikalá atradu seviski draudzígu)
Pagatavosana:
Notíra, nomizo, sagriez nelielos kubinos un liek váríties káli. Udeni lej tikai tik, lai tas apnemtu kálus. Pievieno buljona kubinu. Kad káli míksti, pievieno sieru un 1-2 minútes maisot pavára uz lénas uguns. Tad sablenderé, pievieno sáli,piparus péc garsas un gatavs! Liek traucinos un pa virsu nedaudz jamon serano. Gatavs!
¡ Buen provecho!
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru