svētdiena, 2012. gada 27. maijs

Spaghetti alla carbonara



Sáda veida édieni- makaroni ar kádu no tradicionálajám  itálu mércítém tiek gatavotas teju katrá itálu gimené. Arí es tádas esmu iemaníjusies pagatavot. Manéjie visi saka, ka garsígi. Jáatzíst, ka gandríz visas klasiskás itálu makaronu mérces ir salídzinosi treknas. Parékináju, ka viena sáda porcija satur ap 700 kcal. Bet fakts paliek fakts- spaghetti alla carbonara  ir  varen garda.

4 personám nepieciesams:

- 50 g bekona,
- 100 g váríta skinka,
- 1 kiploka daiva,
- 2 édamkarotes olívellas,
- 40 g parmezana siera,
- 40 g pecorino siera,
- 3 olas,
- 100 ml svaigais krejums,
- sals,
- pipari

Pagatavosana:

Salsudeni novara spageti. Pec butibas spageti vara specialos spageti katlos- tie ir augstam malam, lidzigi cilindriem. Tas ir tapec, lai spageti nebutu jalauz un tie smuki izvaritos. Katlos ir ari tads ka sietins- ar ta palidzibu spageti smuki var izvilkt ara no katla. Bet tikpat labi spageti var ari izvarit ari parastos katlinos. Un, lai ari man ir specialais spageti varisanas katlins, es to nez kapec izmantoju gauzam reti. Un vel par spageti un visa veida makaronu varisanu- tos liek verdosa udeni, kam jau ieprieks pievienota sals.

Skinki un bekonu sagriez nelielos gabalinos. Nomizo kiploka daivu un sasmalcina ari to. Pirmo apcepj (panna, kura pievienota nedaudz ella) bekonu, tad pievieno sasmalcinatu kiploku un cepj aptuveni 3 minutes. Sarive parmesano un pecorino. Saputo olas kopa ar svaigo krejumu. Uz putosanas beigam pieliek klat sarivetos sierus un vel mazliet paputo.Pasas beigas pievieno siki sagriezto skinki. Pec tam saputoto masu pielej klat bekonam un visu vel pacepj, kamer uzputotas olas klust gatavas. Pasas beigas vel pievieno sieru un visu labi samaisa.

Bon appetit!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru