Man patreiz topá selerija- tiesám grúti atturéties no sí dárzena :)
Nesen izlasíju, ka Madāma Pompadūra ar seleriju zupu baroja Ludviķi XV un, pateicoties tam, visu mūžu viņa acīs saglabāja vienīgās un labākās statusu. Juhuuu, lai dzívo selerija! :)
Maná virtuvé atkal tapa loti gardi saláti, tiesám ir vérts tádus pagatavot- gan garsu kárpinas priecásies, gan kermenis paldies teiks, jo selerija ir veselíga (100 g selerijas sakņu satur ļoti daudz vitamīnu un minerālvielu: kāliju, magniju, kalciju, dzelzi, cinku, fosforu un nātriju, kā arī C, K, E vitamīnu, B grupas vitamīnus, ß–karotīnu. Tipisko garšu selerijām piešķir apiols. Selerijās ir arī glikozīdi – apinīns, holīns, olbahumi u.c. )
Un te nu arí receptíte.
Nepieciesams:
2 personám:
- 8 seleriju káti,
- 2 bumbieri,
-puse citrona,
- 20 g valriekstu,
- 40 g Roquefort siera
Mércei:
- 120 ml svaigais siers vai jogurs,
- 10 ml olívella (virgen extra),
- puse téjkarotes brendija,
- svaigi malti melnie pipari,
-sáls
Pagatavosana:
Seleriju nomazgá, nosusina un sagriez nelielos gabalinos. Nomizo bumbieri un sagriez arí to, péc ká apslaksta ar citrona sulu. Sasmalcina valriekstus, pieliek roquefort sieru un visu sajauc kopá blodá. sajauc ar mérci un gatavs pasniegsanai.
Bon appétit !
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru