Spānijā par batido( kokteili) tiek saukts visparastākais deserts (kokteilis), kuru iegūst putojot pienu, putukrējumu, saldējumu vai svaigo sieru. Parasti batido gatavo ar augļiem, šokolādi, riekstiem, sīrupu. Svarīgs faktors piena kokteiļa pagatavošanas procesā ir to kārtīgi uzputot.
Protams, ka zemenu laiká manás májás top zemenu kokteilis. Rúpéjoties savám auguma aprisém, man tapa liess, bet nu bezgala gards kokteilítis!!
Vajadzígs:
- zemenes,
- piens,
- uzputots svaigais siers (mums jau táds párdodas ar uzrakstu ceso batido), derés arí jogurts, saldéjums..
-saldinátájs (izmantoju stévijas pulveri)
Pagatavosana:
Ar proporcijám, gatavojot so kokteili, ípasi neaizraujos- nemu cupinu (kádas 15 zemenes), sablenderéju. Tad pieleju nedaudz( aptuveni 200 ml pienu un pielieku uzputotu svaigo kréjumu( ap 120 ml). Sanák trís lielas glázes.Visu vélreiz uzputoju un gatavs!
Lai jums arí labi garso!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru