sestdiena, 2012. gada 22. septembris

Trusis sinepju mércé


Tikai retais zina, Spánijas pirmais nosaukums bija  "Hispania", kas nozímé trusu zeme.
Tádu nosaukumu Ibérijas pussalai deva senie fenikiesi, kas bija seit ieradusies, lai paplasinátu savu tirdzniecíbu.. Par Spániju Spánija kluva vélák..

Trusa gala ir visliesáká un lídz ar to arí visdiétiskáká. 100 g trusa galas satur tikai 88, 30 kcal.
Trusa gala ir neatnemama Vidusjúras diétas sastávdala un ir loti daudz un dazádu garsígu recepsu ká pagatavot trusi. Lúk, viena no tám.

4 personám nepieciesams:

- 1 trusa galas (nomazgáta un saskaldíta, sanák ap 1, 5 kg)
- 1 dl olívella (var arí mazák vai ja gatavo seviski liesi, iztikt bez),
- 1 dl sausais baltvíns,
-2 dl liess vistas  buljons,
- 4 édamkarotes dizonas sinepes,
- dazas timiána lapinas,
- pipari,
- sáls

Pagatavosana:

Trusa gabalus ierívé ar sáli un pipariem. Péc tam sajauc ar dizonas sinepém, liek cepamtrauká.  Apslaksta ar 1 dl olívellas, párkaisa ar timiánu un liek uz 10 minútém cepties 200 grádos.

Kad trusis 10 minútes jau krásní pacepies, iznem cepamtrauku un pievieno baltvínu. Liek atpakal krásní un turpina cept (aptuveni vél 10 minútes), lídz trusis gatavs.

Sádi pagatavots trusis loti labi garso ar vistas buljona mérci un dárzeniem. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru