trešdiena, 2012. gada 26. septembris

Astonkájísi tomátu mércé


Mums gimené astonkájis ir viena no iecienítákajám júras veltém.
 Arí no veikala plauktiem svaigi astonkáji pazúd zibenígi- tiem seit ir milzum liela piekrisana! 
 Soreiz izvéléjos pavisam neliela izméra astonkájísus- 9 gabali astonkáju svéra 1 kg un 350g.
100 g astonkáju satur 89, 80 kcal, tie ir seviski bagáti ar jodu, proteíniem, A, B, E vitamíniem un ir neatnemama Vidusjúras virtuves sastávdala.

Vidusjúras virtuvé júras velsu melná krása nav nekas neparats, neviens no tás seit nebaidás :) Tiesi otrádi- sí krása piedod tádu ípasu akcentu garsas ziná- sádi pagatavoti astonkáji patiesám garso lieliski.
Astonkájísus nav vajadzíbas tírít (atkaríbá péc vélmém var iznemt tikai tintes maisu).

4 personám nepieciesams:

- 8-10 astonkájísi,
- sípols,
- páris kiploka daivas,
- svaigi tomáti  vai bunzá,
- nedaudz ella,
- zivju buljons vai údens
- nedaudz sáls,
- 2 lauru lapas

Pagatavosana:

Astonkájus kártígi nomazgá zem auksta tekosa údens.
Nomizo sipolu, kiploku un sagriez nelielos gabalinos un katlá nelielá ellas daudzumá apcep.
Pievieno tomátus (bez ádas un sasmalcinátus) un nedaudz visu vél pacepina, pievieno skipsnu sáli,lauru lapas. Tad liek astonkájus un buljonu (vai údeni).
Sad tad apmaisot vára aptuveni 25 minútes lídz astonkáji míksti.
Pasniedz siltus.
Atkaríbá péc vélmém, var pieést ar makaroniem, rísiem, maizi.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru