svētdiena, 2012. gada 2. septembris

Ar mangoldu un tomátiem pildítas sardínes


Sodienas gardumins - pildítas sardínes.
Dodoties uz veikalu bija doma, ka pagatavosu  músu gimené tik iecienítás sardínes ar spinátiem un ciedru riekstiem. Tacu veikalá spináti bija izpirkti, atlika nemt mangoldu. Domáju, ká tad nu bús sardínes ar mangoldu.
Gatavosanas laiká izdomáju mangoldam klát pielikt vél tomátu un aromatizét ar kiploku un timiánu. Rezultáts sanáca fantastiski gards.

4 personám nepieciesams:

- 8 lielas sardínes,
- 1 kg mangolda,
- 1 liels tomáts,
- 1-2 kiploka daivas,
- sauja timiána,

Pagatavosana:

Panná apcepj (es soreiz bez ellas, bet var arí pievienot nedaudz ellas) sagrieztu kiploku. Atseviská katliná pavisam nelielá (!) údens daudzumá ( 20-25 ml) novára nomazgátu, nosusinátu un nelielos gabalos sagrieztu mangoldu.
Kiplokam pievieno nelielos gabalinos sagrieztu tomátu, liek skipsnu cukura un ja nepieciesams, sáli, ká arí norautás timiána lapinas. Visu nedaudz pacepina un tad liek klát mangoldu. Maisot vél maz mazlietin pasauté.

Nem iztírítas sardínes pa vienai ( tám iznem galveno asaku, iztíra un nogriez galvas) un liek ieksá dárzenu pildíjumu. Tad aizrullé sardínes ciet cik nu tás rulléjas un liek cepamtrauká.
Cepj sakarsétá cepeskrásní 200 grádos aptuveni 20- 25 minútes.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru