Sis ir looooti garsígs deserts. Nemelosu teikdama, ka tik gards, ka méli var norít :)) Un ikreiz arí jútama mazuma piegarsa..
Sáda veida kafijas flanu var pagatavot dazádi- gan loti liesi, gan ne tik liesi. Abi varianti garsígi.
4 personám.
Nepieciesams:
- 3 dl svaigais kréjums,
-2 dl piena,
- 3 édamkarotes skístosás kafijas,
- 100 g púdercukurs,
- 4 olu dzeltenumi,
- 4 zelantínas pláksnes.
Bezé:
- 1 olas baltums,
- skipsna sáls,
- 1 édamkarotes púdercukurs,
Apelsínu mércei:
- 1 apelsíns,
- 2 édamkarotes apelsínu ieváríjums,
- 1 édamkarote cukura
Pagatavosana:
Zelantínu liek aukstá údení. Uzvára pienu. Saputo olu dzeltenumus ar pudercukuru. Maisot lenam pievieno saputotos dzeltenumus pienam.
Tad pievieno kafiju un nemaisa, bet gaida lídz masa paliek bieza.
Tad liek klát izskídináto zelantínu. Saputo saldo kréjumu, putojot pievieno púdercukuru un iecilá kafijas flaná. Péc tam skidro masu salej traucinos.
Liek ledusskapí lai sabiezé.
Aptuveni péc 4 stundám ir gatvs.
Apelsínu mérces sagatavosana:
Nomizo aplesínu. Mizinas sagriez vai sarívé.
Nelielá katliná uzkarsé nedaudz (aptuveni 1/2 dl) údeni, pievieno cukru un apelsínu ieváríjumu. Lauj uzváríties, tad pievieno apelsínu mizinas.
Bezé pagatavosanas tehnika:
1. Pats svarigakais ir saputot stingras putas olas baltumu. Ja izmanto olas (es izmantoju veikalá pirkto jau atdalíto olas baltumu), tad jáskatás, lai olas baltumá neieklútu ne kripatinads olas dzletenuma, citádi stingras putas ne pakam nedabút.
2. Cukuru (púdercukuru, stéviju..) pievieno pakápeniski un lénám, nepátraukti putojot.
3. Párbaudít vai trauks kurá puto, ir tírs- ja tas bús kaut nedaudz taukains, stingras putas uzputot nesanáks (es izélos putot stikla trauká).
4. Putojot der pievienot skipsnu sáli vai kaut ko skábu, piem., páris pilienus citrona sulas- tad stingrás putas uzputojas zibenígi.
Light versija:
- 5 dl 0 % piena,
- 3 édamkarotes skístosás kafijas (es lieku bezkofeína),
- saldinátájs péc garsas (man bija stévija),
- 4 olu dzeltenumi (bet var arí mazák),
- 4 zelantína pláksnes (man bija puse pacinas agar-agar),
Chantillí kremam:
- 2 olu baltumi,
- saldinátájs,
- 2 édamkarotes 0% biezpiens
Apelsínu mércei:
- apelsínu mizinas,
- saldinátájs,
Pagatavosana:
Uzvára pienu. Olu dzeltenumus saputo ar saldinátáju un pievieno pienam. Pieliek kafiju, izskídináto zeelantínu (agar agar) un salej pa trauciniem.
Mazá katliná íelej údeni (tik, cik apelsínu mérci vélas), pievieno saldinátáju un apelsína mizinas. Nedaudz( 2-3 min.) vél uz mazas uguns pavára un rezervé.
Lai mércíte nebútu skidra ká údens, pievienoju arí nedaudz agar-agar.
Chantillí pagatavosana:
Saputo olu baltumus. Pievieno saldinátáju un iecilá biezpienu.
Kad kafijas flani sacietéjusi, tos iznem no trauciniem, párlej ar apelsínu mérci un uzliek cepuríti- chantillí kremu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru