piektdiena, 2012. gada 28. septembris

Lasa zupa ar dárzeniem


Iestájoties lietus sezonai, sagribéjás siltu zupinu.Nolému pagatavot siltu un pavisam vieglu dárzenu zupu ar lasi. Namma!!!

4 personám nepieciesams:

- lasis (ideáli, ja ir asakas, galva un  spuras- no tám sanák gardu gardais buljons- visas zupas pamatu pamats),
- 1 purava káts,
- 1 selerijas káts,
- 2 burkáni,
- neliels pastinaks,
- puse rácena,
- 1/4 virzinkáposta,
- 1 /4 neliela pukkáposta,
- zalumi,
- sáls,
- pipari,
 - svaigais siers ceso batido (kréjums, jogurts..)

Pagatavosana:

Liek údení váríties buljonu- iztírítu lasi (ar galvu, spurám, asakám). Pievieno sagrieztus dárzenus. Kad lasis míksts, to iznem, atdala no asakas un turpina várít dárzenus, lídz tie paliek míksti. Sáls, pipari péc garsas.
Zupu pasniedz karstu, bagátígi párber ar zalumiem un pieliek svaigo sieru (kréjumu).
Zupa loti labi garso kopá ar lielajiem kaperiem.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru