trešdiena, 2012. gada 5. septembris

Marinéts arbúzs


Arbúzus éd svaigus, sálítus, marinétus, izmércétus cukura sírupá, zelejá, saldétus.. bet karséjot arbúzu sulu, iegúst arbúzu medu.
Seit man tapa marinéti arbúzi, kas ir gan lieliska piedeva pamatédienam, gan aperaitívs. Táda átri pagatavojama uzkoda (lídzigi ká sálíti gurkísi).
Noteikti garsos tiem, kam gribas paméginát jaunas garsu nianses!!

4- 6 personám nepieciesams:

- 1 kg arbúza míkstuma,
- 4 édamkarote kirsu vai avenu vína etikis,
- 2 édamkarotes augstáká labuma olívella,
- sauja piparmétru lapinas

Pagatavosana:

Arbúzu sagriez nelielos gabalinos. Sajauc olívellu ar kirsu vína etiki, pievieno sasmalcinátas piparmétru lapinas un ar iegúto marinádi  párlej arbúzu. Liek noslégtá trauká un energiski sakrata, lai sajaucas garsas. Liek ledusskapí nedaudz nostávéties un pasniedz aukstu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru