Gardás sviesta pupinas sodien pagatavoju ar sípolu un papriku. Mmmm, káds gardums!
100 g sviesta pupinas satur 36,42 kcal un savá veidá tás ir unikálas, jo ir bagáts proteína- 100 g = 2,38g, oglhidrátu- 4,20g un skiedrvielu -2,40g avots.
Ko tad vél tádu satur sviesta pupinas? Iekopésu tabulinu (tabulina ir spániski, bet vitamínu un minerálvielu nosaukumi viegli saprotami)
Vitaminas de las judías verdes
Vitamina A | 69,80 ug. | ||
---|---|---|---|
Alfa caroteno | 66,80 ug. | Vitamina B1 | 0,06 mg. |
Alfatocoferol | 0,22 mg. | Vitamina B12 | 0 ug. |
Beta caroteno | 418,80 ug. | Vitamina B2 | 0,10 mg. |
Beta criptoxantina | 0 ug. | Vitamina B3 | 1,45 mg. |
Betacaroteno | 385,40 ug. | Vitamina B5 | 0,09 ug. |
Betatocoferol | 0 mg. | Vitamina B6 | 0,22 mg. |
Caroteno | 418,80 ug. | Vitamina B7 | 7 ug. |
Deltatocoferol | 0,06 mg. | Vitamina B9 | 62,30 ug. |
Folatos alimentarios | 62,30 ug. | Vitamina C | 23,40 mg. |
Gammatocoferol | 0,62 mg. | Vitamina D | 0 ug. |
Niacina preformada | 1 mg. | Vitamina E | 0,28 mg. |
Retinol | 0 ug. | Vitamina K | 43 ug. |
Minerales de las judías verdes
Nutriente | Cantidad | Nutriente | Cantidad |
---|---|---|---|
Aluminio | 200 ug. | Fósforo | 37 mg. |
Azufre | 0 mg. | Hierro | 1 mg. |
Bromo | 69 ug. | Yodo | 3,60 mg. |
Calcio | 51,70 mg. | Magnesio | 22,20 mg. |
Zinc | 0,23 mg. | Manganeso | 0,22 mg. |
Cloro | 13 mg. | Níquel | 8,30 ug. |
Cobalto | 0,68 ug. | Potasio | 238 mg. |
Cobre | 0,08 mg. | Selenio | 1,40 ug. |
Cromo | 2,20 ug. | Sodio | 1,50 mg. |
Flúor | 12 ug. |
Un te arí receptíte :)
Nepieciesams:
- 600 g sviesta pupinas,
- 2 paprikas (man bija viena zala un viena sarkana),
- sípols,
- nedaudz ellas,
- sáls, pipari
Pagatavosana:
Sviesta pupinas nomazgá, nogreiz galus, ja vélas, párgriez un pusém (es soreiz negriezu, noslinkoju). Pupinas vai nu tvaicé vai novára. Ja várítas nokás.
Nomizo sípolu un sagriez gredzenos. Iztíra papriku un sagriez stienísos.
Panná pavisam niecígá ellas daudzumá apcepj sípolus (godígi sakot, es cepu soreiz bez ellas un man sanáca lieliski). Kad ripas jau nedaudz apcepusás, pievieno papriku. Visu maisot turpina cept.
Man patík, ka dárzeni ir "al dente" un nedaudz saglabá savu kraukskígumu , tádél maisot uzpaséju, lai nepárcepjas.
Beigás pievieno sviesta pupinas, ja prasás arí nedaudz sáli un piparus, párkaisa ar zalumiem un gatavs!
Ja vélas, papildus var párliet ar olívella+vínogu vína etikis (mans vírs savádák neéd) jebsu aizdarít ar kréjumu (svaigo sieru, kremígu bezpiedevu jogurtu...)
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