Biesu kremzupa jebsu izbaudi garsu caur bietém ))
Karstam laikam iestájoties, tá vien károjas kaut ko aukstu. Tad nu atceréjos par gardajám Latvijas aukstajám zupám, tacu man nav nedz kefíra, nedz paninu (( Tá nu izdomáju uzmeistarot kaut ko lídzígu, bet vairák Vidusjúras gaumé. Man jau skiet, ka loti gars, bet galvenais, ka uz laiku gazpacho un aukstá spánu gurku zupa tiek nobítítas maliná! ))Lai biesu kremu pagatavotu, nepieciesams:
- 500 g bietes,
-1 kiploka daiva,
- 1 mazs sarkanais sipols,
-1 édamkarote avenu etika,
- 1/2 gurkis (garais),
- páris pilieni Tabasko mérce,
- 125 ml jogurta,
-sáls, pipari péc garsas
Nem novárítas bietes, sagriez nelielos gabalinos un liek blenderí. Pievieno nomizotu gurki, kiploka daivu un sípolu, ká arí etiki, jogurtu un Tabasko mérci. Visu sablenderé, liek trauciná, pársedz ar caurspídígi virtuves plévi un ledesskapí ieksá. Kad krems atdzeséjies (tam bútu nepieciesama ká minimums pusstunda), liek traucinos,párkaisa ar maurlokiem un bauda nesteidzoties!
Gaaardi!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru