Beidzot realizéju jau sen atlikto recepti un viesiem par godu cepju ístu spánu mandelu kúku. Gan mani itálu, gan lietuvas viesi kári éd un slavé kúku, kas nozímé, ka tá ir izdevusies un garso lieliski.
Un ká nu ne- vai tad tik irdenai un míkstai, ístas mandelu garsas piesátinátai kúkai, kuras gabalini pasi muté kúst, var bút vienaldzígie?! :))
Péc sís receptes ceptá kúka ir tipisks spánu virtuves deserts, kas raksturígs tiesi Maljorkas apgabalam, kur to sauc par Gató vai spániski vienkársi Bizcocho de almendras (Mandelu kúka) un tá ir iecieníta arí citos Spánijas regionos.
Sádi pagatavotu kúku pasniedz kopá ar saldéjumu.
Sai mandelu kúkai piemít izteikta mandelu garsa, tá ir bez jebkádiem konservantiem, sintétiskakjiem mandelu ekstraktiem un arí bez miltiem. Loti vienkársi un átri pagatavojama kúka.
Vajadzígs:
- 300 g maltas mandeles,
- 300 g cukurs,
- 1 citrona mizina,
- kanélis,
- 8 olas
Pagatavosana:
Cepamtrauku ieziez ar sviestu vai izgriez cepampapíru (ja ir silikons, nav nepieciesams).
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
Saputo olu baltumus. Lai vieglák putotos, pievieno skipsnu sáls.
Atdalítajiem olu dzeltenumiem liek klát kanéli un sarívéto citrona mizinu (rívé tikai dzeltenumu, jo baltá mizinas dala ir rúgta!) . Tad pieliek cukuru, mandeles un visu rúpígi samaisa vai saputo.
Tad dzeltenumá iecilá olu baltumus, liek forminá un cepj 170 grádos aptuveni 30 minútes.
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