sestdiena, 2013. gada 24. augusts

Sénu zupa


Esmu sénu fane, tacu mezu seit nav, lídz ar to jásamierinás ar to, kas ir atrodams veikalu plauktos.
 Soreiz gatavoju sénu zupu no sitaki séném un klát pievienoju sampinjonus. Rezultátá sanáca viegla un garda zupina.

Vajadzígs:

- kaltétas sitaki sénes,
- sampinjoni,
- kartuplis,
- sípols,
- burkáns,
- nedaudz ella cepsanai,
- sáls, 
- pipari,
- lauru lapa,
- kális,
- selerijas káts
- baltais redíss,
- pasternaks



Pagatavosana:

Kaltétás sénes liek údení lai mércéjas. Nelielá ellas daudzumá apcepj sagrieztu sípolu, tad pievieno sarívétu burkánu un péc sagrieztus sampinjonus un izmércétás sitali..Katliná uzvára údeni, pievieno lauru lapu un kad tas várás, liek ieksá sagrieztu kartupeli, káli, seleriju, redísu, pasternaku.
Kad sénes apcepusás, pievieno zupai un turpina várít lídz viss gatavs. Beigás pievieno sáli, piparus péc garsas.
Pasniedz ar zalumiem un kréjumu, ko es aizstáju ar bezpiedevu grieku jogurtu (kréjuma nepieejamíbas dél).





Lúk,kádas sénítes man atveda no Latvijas. Ideáli pievienot mércém, zupám, sautéjumiem, núdelém u.t.t.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru