Ists svétku ediens ar neatkártojamu garsu.
Gala míksta, sulíga, ko papildina saldie kastani,kas ideáli sapas ar sampinjoniem, turklát saldi sálais jamon serrano, sajaucies ar sinepém un galas mérci, dod neaizmirstamu baudu garsas kárpinám, ka arí péc édiena baudísanas nákas atzít- tas ir dievu cienígs édiens!!!
Pagatavosanas gaita arí sadalá "soli pa solim", skatít SEIT
6 porcijám:
- liellopa muguras fileja (?) solomillo ( viss lielais gabals kopá sver mazliet pári 1 kg ),
- 500 g sampinjonu,
- 500 g kastanu (bez mizas, váríti, cepti vai sautéti)
- 200 g jamon serano dulce (vítináta gala, salda)
- 750 g kártainá mikla,
- saldas sinepes,
- olivella,
- ola,
- sáls, pipari péc garsas
Pagatavosana:
Nem liellopa muguras fileju solomillo un ar asu nazi nogriez pléves, taukus.
Panná olívellá apcepj no abám pusém. Svarígi ir nepárcept, galai iekspusé jápaliek sarkanai.
Síki sakapá vai sasmalcina virtuves kombainí sampinjonus un kastanus. Lai nevajadzétu lieki cammáties, var izmantot jau apceptus kastanus bundzá vai vakuumiepakojumá, saldétus..)
Katlá olívellá apcepj sasmalcinátos sampinjonus un kastanus. Sáls, pipari péc garsas.
Kad galas gabals apcepies, to atdzesé un noziez ar saldajám sinepém.
Izkláj loti smalkás strémelés sagrieztu vítináto galu (jamon serrano dulce), uz tá liek sampinjonu-kastanu kremu un galas gabalu, kuru no visám pusém kártígi apziez ar kremu.
Kad galas gabals apziests, to viscaur "aiztaisa ciet" ar vítinátás galas gabaliem.
Péc tam visu ietin kártainajá míklá un atkaríbá péc vélmém, veido pines, ziedus, iegriezumus.
Apsméré ar sakultu olu un cepj 200 grádos aptuveni 45- 50 minútes.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru