piektdiena, 2012. gada 28. decembris

Solomillo al wellington (Liellopa gala velingtona gaumé)




Ists svétku ediens ar neatkártojamu garsu.
Gala míksta, sulíga, ko papildina  saldie kastani,kas ideáli sapas ar sampinjoniem, turklát  saldi sálais jamon serrano, sajaucies ar sinepém un galas mérci, dod neaizmirstamu baudu garsas kárpinám, ka arí péc édiena baudísanas nákas atzít- tas ir dievu cienígs édiens!!!
Pagatavosanas gaita arí sadalá "soli pa solim", skatít SEIT


6 porcijám:

- liellopa muguras fileja (?) solomillo ( viss lielais gabals kopá sver mazliet pári 1 kg ),
- 500 g sampinjonu,
- 500 g kastanu (bez mizas, váríti, cepti vai sautéti)
- 200 g jamon serano dulce (vítináta gala, salda)
- 750 g kártainá mikla,
- saldas sinepes,
- olivella,
- ola,
- sáls, pipari péc garsas

Pagatavosana:

Nem liellopa muguras fileju solomillo un ar asu nazi  nogriez pléves, taukus.
Panná olívellá apcepj no abám pusém. Svarígi ir nepárcept, galai iekspusé jápaliek sarkanai.

Síki sakapá vai sasmalcina virtuves kombainí sampinjonus un kastanus. Lai nevajadzétu lieki cammáties, var izmantot jau apceptus kastanus bundzá vai vakuumiepakojumá, saldétus..)

Katlá olívellá apcepj sasmalcinátos sampinjonus un kastanus. Sáls, pipari péc garsas.

Kad galas gabals apcepies, to atdzesé un  noziez ar saldajám sinepém.

Izkláj loti smalkás strémelés sagrieztu vítináto galu (jamon serrano dulce), uz tá liek sampinjonu-kastanu kremu un galas gabalu, kuru no visám pusém kártígi apziez ar kremu.

Kad galas gabals apziests, to viscaur "aiztaisa ciet" ar vítinátás galas gabaliem.

Péc tam visu ietin kártainajá míklá un atkaríbá péc vélmém, veido pines, ziedus, iegriezumus.
Apsméré ar sakultu olu un cepj 200 grádos aptuveni 45- 50 minútes.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru