svētdiena, 2012. gada 9. decembris

Leche merengada


Leche merengada ir loti gards spánu deserts, kas pagatavots uz piena un olu baltumu bázes, ko papildina citrona un kanéla garsas un aromáts. Nereti garsas dazádíbai tiek pievienots nedaudz espresso kafijas vai vanila. Péc pagatavosanas tehnikas leche merengada var uzskatít arí par kokteili.


Deserts sanák diétisks (ípasi ja cukurs tiek aizstáts ar kádu citu saldinátáju un izmantots tiek mazkaloriju piens). Bez tam so saldo édienu to ir loti viegli pagatavot, fotorecepte soli pa solim ir SEIT

4 porcijám nepieciesams:

- 1 l piena,
- kanéla standzina,
- malts kanélis,
- 300 g cukura vai cits saldinátájs,
- citrona mizina,
- 3 olu baltumi,
- skipsna sáls

Pagatavosana:

Liek váríties pienu, pievienojot kanéla standzinu un citrona mizinu (tikai dzelteno dalu, jo baltá dod rúgtumu).
Kad piens uzvárás, nonem katlinu no uguns, pievieno saldinátáju un lauj atdzist. Iznem kanéla standzinu un citrona mizinu. Karstá laiká pienu uz dazám stunám atdzesé ledusskapí.
Olu baltumus saputo stingrás putás, pievienojot skipsnu sáls.
Péc tam uzputoto olas baltumu iecilá piená.
Liek saldo édienu glázés un párkaisa ar kanéli.

 Buen provecho






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru