svētdiena, 2012. gada 9. decembris

Leche merengada. Soli pa solim.


Leche merengada  ir tipisks spánu deserts, kas biezi vien  tiek tirgots  Spánijá  saldéjumu kafeinicás. Tulkojot  leche merengada  nozímé piena bezé.

 Saldais édiens ir gatavots uz piena un olas baltumu bázes, ko papildina kanéla un citrona aromáts (dazádíbai var klát pievienot espresso, vanilu u.t.t.).

 Deserts ir loti garsígs, neticami viegli pagatavojams un loti ekonomisks.


4 porcijám vajadzígs:

- 1 l piena,
- 3 olu baltumi,
- 1 kanéla standzina,
- skipsna malta kanéla,
- skipsna sáls,
- 1 citrons,
- 300 g cukura vai cita saldinátája


Katliná liek váríties pienu, pievienojot kanéla standzinu un citrona mizu (tikai dzelteni dalu, jo baltá dos rúgrumu!)
Kad piens uzváras, kastroliti  uzreizi nonem no uguns, pievieno saldinataju un visu labi samaisa. Lauj pienam atdzist. Kad atdziest, iznem kanela standzinu un citrona mizu.

Olas baltumu sakul stingrás putás, pievienojot skipsnu sáls. Es parasti putoju istabas temperatúras olas baltumus, tad tie uzputojas vél vieglák un átrák.
Apgázot blodu apkárt, olas baltumi árá nekrít (bildé) :))


Kad piens atdzisis, tajá iecilá (nekádá gadíjumá nemaisa!) saputotos olas baltumus. 
Karstá laiká pienu var atdzesét ledusskapí un desertu pasniegt ledusaukstu.



Liek desertu glázés, párkaisa ar kanéli un lénám bauda!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru