trešdiena, 2013. gada 20. februāris

Baklazana kremzupa


Loti, loti garsíga zupa- magiska un valdzinosa, ar tádu ká indiesu virtuves pieskanu un ar so burvígo recepti reiz dalíjás Mártins Rítins. Sí kremzupa varétu garsot arí tiem, kam baklazáni un vispár dárzeni ne visai garso. Es esmu stává sajúsmá par so baklazánu kremzupu.

Vajadzígs:

- burkáns,
- tomáts,
- kiploks,
- svaigi malti melnie pipari,
- júras sáls,
- olivella,
- bakalzáns,
- várítas lielás baltás pupas (der arí konservétas)
- karija pulveris,
- skábais kréjums,
- pátersíli,
- koriandrs,

Pagatavosana:

Tomátus griez uz pusém un iznem cietu dalu, kas atrodas pie káta, kur bija audzis tomáts. Liek tomátus cepampanná ar mitro dalu uz leju. Pievieno páris kiploka daivas, sagrieztu burkánu, sáli, piparus un to visu apslaksta ar olivellu.
Sagriez baklazánu ( ja ir aizdomas, ka rúgts, uz 15- 20 min. iemércé sálsudeni) , liek klát novárítas pupas un karija pulveri. Pievieno nedaudz sáli, piaprus un visu labi samaisa.
Dárzenus cepj 180 grádos aptuveni 30 minútes, kamér tie gatavi.Cepsanas laiká dárzenus apgroza.
Kad dárzeni gatavi, padzisusi, nem tomátus un sablenderé. Sablenderé arí pusi no baklazániem. Sablenderéto masu lej katliná un pievieno vai nu údeni vai buljonu (man bija údens un neskatoties uz to zupas garsa bija izcili laba). Skidrumu pievieno tik, cik biezu vai skidru kremzupu vélas.
Zupu vára vél uz uguns kádas 10 minútes, pievienojot atlikusos baklazánus.
Pasniedz zupu karstu, ar kréjumu un bagátígi párberot ar sakapátu koriandru un pétersíliem.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru