svētdiena, 2013. gada 3. februāris

Kirbja- ábolus sacepums


Gards un veselígs sacepums.

1 porcijai nému:

- 200 g kirbja,
-  viens neliels ábols,
- puse citrona mizinas,
- cukurs vai cits saldinátájs (izmantoju  stévijas pulveríti),
- neliela sviesta picina,
- kanélis,
- édamkarote auzu párslas,
- nedaudz piena,
- viena ola

Pagatavosana:

Sarívé kirbi un sviestá pasauté, tad liek klát sarívétu ábolu un sarívétu citrona mizinu (rívé tikai dzelteno dalu, jo baltá ir rúgta). 
Iemérc auzu párslas piená un noliek,  lai uzbriest.
Saputo olas baltumu un atseviski sakul olas dzeltenumu ar saldinátáju.
Kad kirbis+ ábols jau  nedaudz apcepusies, mazliet pagaida lai padziest un liek klát olas dzeltenumu+ uzbriedinátás auzu párslas. Visu samaisa un iecilá olas baltumu. liek cepamtrauká un cepj sakarsétá cepeskrásní aptuveni 15 minútes.

Labi garso gan silts, gan atdzisis.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru