trešdiena, 2013. gada 20. februāris

Lécu sautéjums ar dárzeniem


Edieni no lecam ir ne tikai veseligi, bet ari loti, loti garsigi. Soreiz gatavoju lentejas de la huerta- lécas ar dárzeniem. Namma!

4 porcijám vajadzígs:

- 350 g lécu (tádas, kas neskíst árá),
- 2 burkáni,
- 1 tomáts,
- 1 puravs,
- 1 sípols,
- 1 lauru lapa,
- puse cukini,
- 1 kiploka daiva,
- 2 kiploka stiebri,
- 1 t.k. saldás paprikas pulvera,
- páris péteríla zarini,
- 4 é.k. olívella,
- sáls, pipari

Pagatavosana:

Sagriez puravu (káta balto dalu). Kastrolítí ellá lej pusi norádítás ellas daudzumu un liek klát nomizotu sagrieztu kiploka daivu, kiploka stiebrus, lauru lapu un vienu ripás sagrieztu  burkánu.
Pievieno lécas, sáli, piparus, nosedz ar váku un sauté uz nelielas uguns aptuveni 50 minútes, kamér lécas gatavas.
Tikmér nonem tomátam mizu (plaucéjot vai vnk nomizojot) un sagriez to nelielos kubinos. Kubinos griez arí cukini un burkánu.
Tad gatavo sofrito: atliko ellu lej panná un pievieno sagrieztu sípolu, cukini un burkánu. Sáls, pipari, paprika péc garsas.
Péc tam jau gatavo sofrito liek klát katliná  pie lécám.

Pasniedz karstu bagátígi párberot ar pétersíliem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru