Atceréjos, ka man májás jau ilgu laiku stáv melnais balzams un ienáca prátá uztaisít savu versiju par tereré. Ko lai saka- spécinoss, stiprinoss un nu loooti sildoss.Sasildís pat visnosalusákos!! :)
Nepieciesams:
- sauja piparmétru lapas,
- 50 g zustrenes (izmantoju saldétas),
- kanéla standzina,
- ingvera sakne (3 cm),
- 15 ml "Rigas melnais balzams" (ja vélas),
- 2 téjkarotes medus
Pagatavosana:
Sarkanajam greifrútam nogriez vienu galu un izgrebj míktumu, bet ne pilníbá-dalu atstáj. Atseviská trauká liek piparmétru lapas, zustrenes, kanéla standzinu un smalki sagrieztu vai sarívétu ingvera sakni. Kad údens uzváríjies (uz so ingredientu daudzumu izmantoju 0,5 l údens), uzlej to uz augstákminétajám sastávdalám un lauj aptuveni 3-5 minútes ievilkties. Péc tam piepilina balzamu un pievieno medu. Gatavs! Lej greifrútá vai visparastákajá tasíté un nesteidzoties bauda.
Prozit!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru