Urrá, beidzot vínogu sezona ir klát un varam iet "uvás"! )) (uva spániski vínoga).
Vínogas ir vienas no vissenákajiem kultúraugiem. Bíbelé minéts, ka Noass tás iestádíja, kad bija beigusies lielie plúdi.
Vínogás ir vértígs viss- gan ogas, gan lapas, gan kaulini. Nereti vínogas tiek dévétas arí par dzívíbas augu.
Vínogas ir bagátas ar B grupas vitamíniem, ká arí C, P, PP. Vínogas ir arí bagáts folijskábes un daudzu citu minerálvielu avots.
Arí skaistumkopsaná biezi vien tiek izmantotas vínogas.
Vīnogu sula palīdz atbrīvoties no sīkām grumbām, padara ādu maigu un elastīgu. No vīnogām izspiež sulu un ierīvē to ādā, vai arī uz sejas uzliek pārgrieztas vīnogas un patur 20 minūtes.
Otrs paņēmiens – plānu vates slāni sasmērē tikko izspiestā vīnogu sulā, uzliek uz sejas un kakla, patur 15 – 20 minūtes. Pēc tam ādu noskalo ar siltu ūdeni, noslauka ar dvieli un ieziež ar barojošu krēmu.
Trešais paņēmiens – vīnogu maska. Sasmalcina zaļās vīnogas bez kauliņiem. Šo biezeni uzklāj uz sejas un kakla. Patur pusstundu, tad noskalo.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru