svētdiena, 2012. gada 28. oktobris

Brazo de gitano con lemon curd (Saldá rulete ar citronu kremu)


Latviski- saldá rulete, bet spániski brazo de gitano nozímé cigána roka. Mani sis nosaukums ieintrigéja  un izlasíju vairákus nostástus. Viena no legendám véstí, ka reiz kádá vietá amatnieki, kas bija romu izcelsmes, ká atalgojumu dávaná sanémusi  saldo ruleti. Otra legenda véstí, ka saldá rulete (kas pildíta ar tumsas krásas pildíjumu), loti atgádinájusi tumsás ádas krásas dél cigána roku. Un vél káda legenda véstí, ka káds viduslaiku múks, apcelodams pasauli, so gardo desertu atklájis Egipté, un sákotnéji tam bijis nosaukums "Egiptiesa roka", kas laika gaitá, lídz ar receptes noplùsanu, pártapa par "cigána roku".

Lai vai ká, sí rulete ir loti gards deserts. Biskvítu var dazádi pagatavot. Es soreiz izmantoju nevis miltus, bet kukurúzas cieti.
Ruletes pluss ir tas, ka no ruletes var pagatavot gan  saldo, tá sálo pildíjumu. Turklát ruleti var pildít praktiski ar jebko. Man soreiz tapa ar citronu kremu.

Nepieciesams:

Biskvíta míklai:

- 2 olu dzeltenumi,
- 20 g kukurúzas ciete,
- skipsna sáls

Kremam:

Pagatavosana:

Olu baltumus saputo stingrás putás, pievienojot skipsnu sáls. Samaisa dzeltenumus ar kukurúzas cieti un iecilá saputotajá olu baltumá.

Iegúto masu izkláj uz cepampaíra un cep 10- 12 minútes 160 grádos.
Kad rulete izcepusies, uz tás virsmas uzsméré citronu kremu, ruleti satin un  gatavs!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru