pirmdiena, 2012. gada 8. oktobris

Zivis ar kaperiem


Zivis ir lielisks skaistuma un veselíbas avots, kas satur organismam tik nepieciesamás un smadzeném bútiskás Omega 3 taukskábes.
Organisms pats smadzenēm būtiskās Omega 3 taukskābes saražot nespēj.
Lai vajadzīgajā daudzumā tās uzņemtu (200 – 600 mg nedēļā pieaugušajiem, bet bērniem – 200 mg dienā), nepieciešams vismaz 1 – 2 reizes nedēļā ēdienkartē iekļaut treknās zivis – lasi, siļķes, skumbrijas u.c.
Turklát zivis ir loti garsígas un tás ir tik vienkársi pagatavojamas!


Nepieciesams:

- zivs fileja péc izvéles (man bija hekss un savvalas lasis),
- páris garneles,
- citronpipari,
- sausais baltvíns,
- skipsna sáls (ja nepieciesams),
- nedaudz olívellas,
- rozmarína un timiána zarini

Pagatavosana:

Nem zivs fileju, apslaksta ar olívellu un ierívé ar citronpipariem. Liek uzkarsétá panná, pievieno timiánu un rozmarínu. Pievieno glázíti baltvína un turpina sautét, kamér víns izgarojis un zivis gatavas.

Pasniez ar várítám garnelém un kaperu (vai jebkuru citu) mércíti.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru