pirmdiena, 2012. gada 29. oktobris

Bumbieru - ábolu kúka


Soreiz péc realizácijas kliedza bumbieri. Internetá uzgáju  bumbieru tortes recepti no H. M. Súbertes grámatas "Gardéza rokasgrámata" , kas mani pilníbá apmierinája- recepté visi minétie  vajadzígie ingredienti jau bija májás (cik labi- uz veikalu vairs nav jácilpo) un atsauksmes par so kúku labu labás.

Recepté bija minéti cietas konsistences  bumbieri, tacu gala rezultátá nekáda vaina nebija arí loti sulígiem, míkstiem  bumbieriem.

Kúka péc apjoma sanák liela (pietiks daudziem édájiem),  ir viegli un átri pagatavojama.

Vislabák kúka garso nákosajá diená, kad viss ir smuki sasúcies, riktígi atdzisis un kúka ir auksta.

Irdenajai smilšu mīklai :

- 250 g miltu
- 1 ola
- 80 g cukura,
- šķipsniņa sāls,
- 160 g gabaliņos sakapāta auksta sviesta

Virsai :

- 750-1000 g stingru bumbieru vai skābenu ābolu (man bija puse uz pusi)
- 2 ēdamk. citrona sulas,
-1 ēdamk. kanēļa un cukura maisījuma,
- rīvēta citrona miziņa

Krējuma pārlējumam:

- 300 g skābā krējuma,
- 3 olas,
- 100 g cukura,
- 1 ēdamk. cietes

Pagatavosana:

Mīklai paredzētos miltus uzber uz dēlīša vai galda, sakapā kopā ar pārējiem produktiem un žigli samīca gludu mīklu.
Izveido apaļu bumbu, ietin folijā (vai pārtikas plēvē) un vismaz uz 30 minūtēm novieto aukstumā.
Bumbierus vai ābolus nomizo, izgriež serdi, mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos. Apslaka ar citrona sulu un pārkaisa ar kanēļa un cukura maisījumu, pievieno citrona miziņu.
Sakarsē cepeškrāsni 180 grādu temperatūrā. Mīklu izveltnē 10 cm lielāku par veidnes 26-28 cm pamata diametru vai uzreiz liek visu viednē un izlīdzina ar pirkstiem. Izveido 5 cm augstu maliņu. Pamatni vairākās vietās sadursta ar dakšiņu.
Pārklāj ar augļu gabaliņiem.

Pagatavo pārlējumu:

visus produktus rūpīgi sakuļ un vienmērīgā kārtā uzlej uz augļiem.

Kūku cep zeltaini brūnu (apmēram stundu). Gatavo kūku uz īsu brīdi atstāj veidnē, tad noņem veidnes malu un kūku novieto uz restītēm, lai atdziest.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru