Tipiska spánu tapa (uzkoda), kas pildíta ar Spánijá tik iecieníto jamon serrano (vítinátu cúkgalu).
It ká nekádu ekstru pievienotajás sastávdalás, bet nu taaads aromáts un garsu bukete !
Vajadzígs ( 16 sampinjoniem)
- 16 lieli sampinjoni,
- 50 g jamon serrano,
- 3 kiploka daivas,
- pétersíli,
- ~2 -e.k. baltvíns, sausais,
- sáls,
- pipari,
- olívella
Pagatavosana:
Sampinjonus notíra no zemém, nomazgá un nosusina. Tad nolauz kátus un síki sagriez. Panná lej olívellu un apcepj tajá síki sagrieztas kiploka daivas un sampinjona kátus. Kad viss apcepies, pievieno smalki sagrieztu jamon serrano. Samaisa un visu kopá cepj tálák. Tad liek ieksá sagrieztus pétersílus un pielej baltvínu. Pievieno piparus un sáli péc garsas. Kádas 1-2 minútítes pacepj lídz baltvíns atdod savu aromátu un iztvaiko. Tad nonem no uguns.
Tálák cepj sampinjonus- panná lej nedaudz ellas un liek sampinjpnus ar cepuríti uz leju (tur, kur bija kátins). Pievieno sáli. Kad sampinjoni apcepusies, apgriez uz otru pusi.
Nonem pannu no uguns un ar sagatavoto maisíjumu sapilda sampinjonus.
Liek sapildítos sampinjonus atpakal uz pannas un vél nedaudz apcepj.
Pasniedz karstus.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru