sestdiena, 2013. gada 18. maijs

Turku zinu sautéjums spánu gaumé




Vél viens tipiski spánisks édiens- patíkami ekonomisks un tiesám loti, loti garsígs. Pagatavots péc sís receptes, édams arí tiem, kam turku  zirni ne visai garso (já, ir arí tádi). 

Vajadzígs: ( ~ 4 porcijám)

- 250 g turku zirni,
- 2 tomáti (labák cieti),
- 1 ola,
- liels sípols,
- 3 kiploka daivas,
- sauja pétersílu,
- vistas buljona kubins,
- sáls,
- pipari,
- 2 baltmaizes skéles,
- olívella

Pagatavosana:

Uz nakti iemérc turku zirnus. Nákamajá diená nokás un novára.
Uz ríves sarívé sípolu un atseviski arí tomátus. Sarívé arí olas baltumu un rezervé dzeltenumu.
Panná nelielá ellas daudzumá apcepj no abám pusém maizes skéles, iznem un tálák  turpina cept sípolu un tad pievieno tomátus.
Piestá liek sagrieztas kiploka daivas un ar piesta váli sastampá. Tad liek klát apceptás maizes skéles, sáli, piparus un turpina stampát. Beigás liek smalki sagrieztus pétersílus un visu kopá stampá. Pédéjo liek olas dzeltenumu un turpina  stampát. 
Tomátu- sípolu mércei pievieno nedaudz údens un novárítos turku zirnus.
Arí piestá ielej  nedaudz údeni un ar karotíti visu samaisa. Tad iegúto masu lej klát tomátu - sípolu mércei. Pievieno buljona kubinu un údeni (tik, cik skidru sautéjumu gribésies).
Beigás liek sarívéto olas baltumu, izmaisa un sauté zem váka kádas 20 min.
Pasniedz karstu, párkaisot ar pétersíliem.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru