svētdiena, 2013. gada 26. maijs

Maizes flautinas ar olívém


Pasas rokám ceptas olívu maizítes- kraukskígas, smarzojosas un  siltas..  gardums!! 

Vajadzígs:

- 310 g maizes miltu (harina de fuerza),
- 175 ml údens,
- 15 g presétais (svaigais) raugs vai 7 g sausais raugs.
- 7 g sáls,
- 20 g olívella,
- 50 g atkaulinotas olíves

Pagatavosana:

Siltá údení iedrupina raugu, pievieno olívellu un miltus (ja nav slinkums, tos izsijá). Tad pievieno sáli un samaisa. Var mícít ar virtuves kombaini, var ar rokám. Mícísa aptuveni 15 minútes, kamér masa paliek elastíga. Tad arí sakatás, ja tá ir par sausu, pievieno vél nedaudz údens un otrádi.
Kad masa izmícíta, pievieno atkaulinotas olíves. Es tás negriezu, bet ar rokám "viegli saplésu" 2- 3 dalás. Péc tam atkal samíca míklu tá, ,lai olíves smuki iegulas míklá.
Tad uztaisa kukulíti, iesijá blodá nedaudz miltus un liek rúgt maizíti, mazliet párlejot ar olivellu, iesméré un nosedzot ar dvielíti.
Kad míkla trískársojusies apjomos,to iznem un sagriez míklu 6 vienádás dalás (bús 6 flautinas). Katru gabalu  izrullé ká flautinu. Tiem nav jábút super vienádiem, tas nekas, ja káds bús garáks un káds ísáks. Manu maizísu pagatavosanas procesá piedalíjás arí mans trísgadígais déls, kam loti patika rullét flautinas, lídz ar to mazítes nebija vienádas, bet ká jau teici- tas nekas! :)
Tad saliek flautinas uz cepampláts un cepj 220 grádos kamér gatavas. Arí sím maizítém patík tvaiks, tádél pirmás trís minútes ik péc 30 sekundém atver krásni un izpús (apslaksta ) ar údeni.


Maizítes var ést tápat ká dienas maizíti. Var arí párgriezt maizíti un pildít ar visu, ko sirds káro. Mans pildíjums- sviests (var aizstát ar olívellu)+ rívéts tomáts+ sáls+ jamon serrano (vítináta gala).
Seviski siltas, tikko no krásns iznemtas sís maizítes garso fantastiski labi ! 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru