trešdiena, 2013. gada 29. maijs

Datelu saláti ar sípolu un cili


Vél viena recepte no recepsu grámatas "Sudáfrica" ("Dienvidáfrika" spánu val.).  Jau ieprieks zináju, ka siem salátiem jábút labiem, jo arí músu regioná sastopami tádi saláti un ieprieks esmu gatavojusi ko lídzígu, tikai ar vairák ingredientiem un bez ípasa asumina recepte SEIT . 
Sajos salátos vairák dominé garsu saspéle- saldais un asais vienlaikus, kam pa vidu neitrálás lucernas garsa.

4 porcijám:

- 500 g svaigas dateles,
- 2 sípoli,
sáls,
- 2 sausi cili (es aizstáju ar "Tabasco")
- 150 ml balzametikis,
- 2 t.k. cukurs,
- lucerna

Pagatavosana:

Nomazgá un nosusina dateles. Tad sagriez 4 dalás. Sípolu sagriez tievás ripás un liek verdosá sálsúdení 1  minúti noblanséties. Tad iznem, nokás un liek aukstá údení un atkal nokás. Noslauka virtuves papíra dvielí.
Sajauc dateles ar sípoliem un pievieni Tabasco.
Nedaudz uzsilda balzametiki, izskídina tajá cukuru un párlej ar to salátus.
Vislabák, ja atstáj dateles nedaudz pamarinéties un pasniedz kopá ar lucernu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru