otrdiena, 2013. gada 28. maijs

Burkáni ar sinepém un rozmarínu dienvidáfrikánu gaumé




Jau vairák neká gadu maná recepsu grámatu plauktá stáv grámata ar Dienvidáfrikas édienu receptém. Tad nu beidzot izméginu arí jaunus garsu salikumus un sodien taisu burkánus ar sinepém un rozmarínu.
Neierasti un tai pasá laiká loti gardi, jo rezultátá sanák aromátisks, pársteidzoss un eksotisks paédiens, kas ir ideála piedeva galas un zivju édieniem, ká arí édams tápat. 
Pielauju, ka burkáni sádá kombinácijá garsotu arí tiem, kam váríti burkáni negarso, jo te no pliekanajiem, bezgarsígajiem burkániem nav ne vésts :)

4 personám:

- 600 g burkánu,
- sáls,
- 4 rozmarína zarini,
- 8 pétersílu zarini,
- 2 kiploka daivas,
- 3 é.k. sviesta,
- 1 t.k. sinepju pulveris,
- 1-2 t.k. cukurs

Pagatavosana:

Nomazgátus, notírítus burkánus sagriez strémelés un aptuveni 5 min. vára sálsúdení,kamér burkáni míksti. Tad nokás.
Nomazgá un sagriez pétersílus un rozmarínu (skujinas).
Notíra kiploku un sagariez.
Panná sviestá ( 2 é.k.) apcepj sagriezto kiploku, pievieno sinepes, rozmarínu un cukuru. Cepj lídz izveidojas hemogéna masa un tad pievieno burkánus, ká arí párpalikso sviestu (1 é.k.). Uzliek váku un visu uz lénas uguns pasauté.
Pasniedz karstus, apkaisot ar pétersíliem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru