trešdiena, 2013. gada 1. maijs

Parunásim?! Par un ap Dukana diétu un Receptes Dukana diétai


Tá ká mana májas lapa biezi vien tiek uzmekléta mekléjot Dukana diétas receptes, tad nolému, ka noteikti varu padalíties ar Dukana receptém un savu pieredzi sís diétas sakará.


Maná májas lapá IR receptes Dukanai diétai un nemot vérá lielo interse par sím receptém, nodalísu tás atseviski  ká receptes Dukana diétai, lai  tás viegák atrast. Atzímésu tikai tás receptes, kas attiecas uz pirmo fázi un otrás fázes PP dienám, jo tiesi sajás fázés ir jábút fantázijas lidojumam, lai no pavisam ierobezota produktu skaita pagatavotu gana gardus édienus.

Es nedz popularizéju, nedz noliedzu Dukana dietu, man ir pavisam neitráls skatíjums ar savu viedokli.
Sáksu ar to, ka piederu pie tiem, kam diezgan átri iet labumá un tad nu jádomá, ká no tá visa tikt valá :D) Un lúk, viená no tádám reizém nolému, ka jápamégina man arí tas Dukans:))

Izturéju divus ar pusi ménesus. Zinot diétas medalas otru pusi, ik péc ménesa nodevu analízes- tacu gan holesterína, gan páréjie rádítáji- viss bija normá, tá ká péc idejas varéja turpinát tálák un sákt noenkoroties 3. fázé, tacu man tas viss apnika un sapnoju par ístu maizi, augiem, olívém- nu visu to, kas nebija atlauts diétas laiká.
Vispár  ir tá, ka es  drízák atteiktos  no galas édieniem, tikai neatnemiet man oglhidrátus! :D) Ne neesmu es mednieka tips! (Ja nem péc asinsgrpupu diétas). Godígi sakot, Dukana diéta bija táds eksperiments, jo es neticéju, ka spésu tik ilgu laiku izturét bez oglhidrátiem. Bet pamazám tá lieta tomér aizgája gan.

Kas man patika sajá diétá?
- tas, ka izsalkuma sajúta patiesám nemocíja, turklát búdama salduma míle, tádus saldumus ká sokoládi vispár nekárojás, lidz ar to visas diétas laiká absolúti nekádu "norausanos" .
- Dukana diéta iziet uz principu visu vai neko un sis man loti labi nostrádája, ka nebús nedz tasítes,nedz servízes plésana, kaut tagad atskatoties drosi varu teikt, ka édot tikai atlautos produktus, nebija pat vélme plést to krúzíti, kur nu vél servízi :))
 -paést árpus májas bija arí loti viegli, pársvará turéjos uz grillétám zivím, entracota un júras veltém, un kad varéja, tad protams, arí dárzeniem.
- nekádas kaloriju sakaitísanas un plánosanas.
- esmu atklájusi sev jaunus veselígus produktus (godzi ogas, agar- agar u.c.) un lídz ar to arí jaunas un garsígas receptes, un dazas no tám gatavoju vél joprojám. Jo nav jau tá, ka Dukana diéta ir slikta, tá vnk ir nesabalanséta un pármérígi koncentréta uz olbaltumvielám, ká arí  darbojas péc izslégsanas principa. Bet músu kermenim nepieciesams nedaudz un  NO VISA!!!

Kas man nepatika sajá diétá?
Man bija cetras nepatíkamas lietas, kas neatkápás visas diétas laiká- izteikta sausuma sajúta muté, pie kuras gan vélák pierod :))  Un tad vél totáls libido zudums visas diétas laiká.  Arí ar miegu bija problémas- naktís mocíja bezmiegs.
Vél pirmás dienas bija táds iekséjs nemiers, trauksme (pilnígi jutu ká organisms PRASA tiesi oglhidrátus), bet dríz sí riebígá sajúta, atsiríbá no citám, tomér párgája.

Kádi vél ir diétas mínusi?
- samazina muskulu masu,
- palélinás metabolisma process,
- libido zudums,
- slikta elpa,
- sausa mute,
- sirds un asinsvadu slimíbu risks,
- audzéju risks,
- párskábinás organisms (sármainiem produktiem bútu jábút vismaz pusei, bet sajá diétá iznemot dárzenus, alges, garsvielas, viss ir skábs, un lídz ar to vél visvisádu slimíbu risks!!)
- nierakmenu veidosanás risks,
- slodze nierém, aknám,
- fatáls skiedrvielu trúkums( ípasi taisnás zarnas audzéja risks, jo ar klijám vien ir par maz),
- tiek blokéti energijas kanáli,
- jo- jo efekts (lídz sim vairák ká 65 % péc statistikas)

u.t.t.

Sanák, ka diétas racioná  75 % ir galas un zivs (júras veltes)produkti. Lai éstu tikai ekologisku galu un olas (bez hormoniem u.c. drankiem), diétas izmaksas ir seviski dárgas. 
 Tiek prognozéts, ka pirmie Dukana diétas pacienti, kas ilgterminá ievéro Dukana diétu, ar Pécdukana diétas simptomiem pie ársta nonáks tuváko 3-5 gadu laiká.
Kaut kur internetá lasíju arí L. Neimanes viedokli par Dukana diétu, kas ká dietaloga viedoklis ir salidzinosi neitráls, bet doma táda, ka labák tomér pieturéties pie VESELIGA un SABALANSETA uztura, vnk edot mazak un vesligu partiku.
Te nu var arí pafilosofét. No vienas puses káds ir  atbrívojies no lieká un tad nu ir jautájums kas tad ir labák, staigát ar lieko bagázu un visám tás izraisítajám sekám (diabéts, asinsspiediens u.t.t.) vai ar kádas ne tik veselígas diétas palídzíbu (Dukans jau nav vienígais ne- veselígo diétu ársts, kaut vina dieta komercialu iemeslu del tiek sludinara par veseligu) nomest visu lieko... Te nu atkal var  turpinát filosofét..
Manuprát, IR JÄINFORMË sabiedríba arí par Dukana diétas medalas otru pusi un tad lai izvéle ir katra pasa ziná.
Sákumá Francijas un tad arí Spánijas Veselíbas Labklájíbas ministrija ir atzinusas,  ka Dukana diéta ir krápnieciska, neefektíva un potenciáli bístama ( sk. zemák pirmo video sizetu), turklát diétai nav nekáda zinátniska pamata. Spánijas dietalogu asociácija, lai aizsargátu sabiedríbas veselíbu kopumá,  brídina par diétas kaitígumu un mudina veselíbas iestádes informét cilvékus par diétas negatívajám sekám.

Spánijá ir izdotas vairákas grámatas NË DUKANA DIËTAI un riktígi sasméjos, ka grámatnícá redzéju Dukana grámatas kopá ar pret Dukana grámatám. Bet tá tam jábút- sabiedríba tiek informéta.

Grámata "Pret Dukana diétai"
"Visa patiesíba par Dukana diétu" . Zinátniski argumenti 
Ja saprot spániski, Seit var noskatíties diezgan izsmelosu un vienkopus apkopotu reportázu ko saka Spánijas un Francijas Dietalogu asociácijas dietalogi, arí Dukans, endokrinologi un ká strádá "Dukana kantoris" u.c. ap so lietu saistítás intrigas.

Ari Seit zinatniski pamatoti skaidrojumi dietas otrajai pusei.

Saistíts video: SEIT  Penélope Cruz  nekad nav sekojusi Dukana dietai, bet gan notieveja ieverojot Vidusjúras diétu. Kurs melo? :D)

Rezumé: diéta IR efektíva, tacu vai tas ir tá vérts? 
Ja interesé, drosi rakstiet, atbildésu.











Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru